maanantai 11. marraskuuta 2013

Koristeita itselle ja lahjaksi

Selailin jokin aika sitten äitini askartelulehtiä ja kirjoja ja tavalliseen tapaani oli ideoita päästävä toteuttamaan siltä seisomalta! Ensimmäiseksi askarteluvuorossa olivat valkoisesta askartelumassasta tehdyt joulukoristeet.

Idyllisesti näin kuinka me isoveljen kanssa näitä teemme ja hän saa antaa itse tekemänsä koristeet tarhatätien joululahjapaketissa. No, niinhän siinä kävi, että poika olisi mieluiten keskittynyt kuvioiden täyttämiseen kaikilla mahdollisilla leimasinkuvioilla ja sen jälkeen kuorruttamaan kilolla kimalteella. Ihan suloisia muistoja niistä saatiin itselle mutta luulen kuitenkin, että päiväkodin hoitajat saattavat olla eri mieltä. Niinpä yhteisen askarteluhetken lisäksi tein vielä toisen erän koristeita lasten nukkumaan mentyä. Aika kivoja vaikka viini/glögipullon kaulaan sujautettavia viemisiä näin joulun alla.

Toteutukseen tarvitaan:

- Askartelumassaa (ilmakuivuvaa)
- piparimuotteja
- erilaisia leimasimia
- kimalleliimaa
- ripustusnauhaa

1. Kauli askartelumassapala ohueksi ja tasaiseksi
2. Painele piparimuoteilla kuvioita massasta
3. Nostele kuviot tasaiselle alustalle
4. Tee kuvioihin reikä nauhaa varten esim sukkapuikolla
5. Koristele kuviot haluamallasi tavalla esim. leimasimia ja kimalleliimoja hyödyntäen.





Tein tosiaan paljon erilaisia variaatioita. Tein myös koristeet poikien nimillä varustettuna ja omat versionsa "mummi" ja "vaari" -tekstein. Toimivat hyvin myös pakettikortteina jouluna!

8 kommenttia:

  1. Hauskoja! Minäkin ajattelin tehdä tuolla askartelumassalla jotain kivoja joulukoristeita.. Minä luulin, että askartelumassasta tehdyt jutut täytyy paistaa, kuten taikataikinastakin tehdyt! Mutta ilmeisesti ei, sehän on kiva. :) Juu, ei ne "tyylikkäät" askartelut aina ihan toteudu lasten kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä versio ei tosiaan vaadi mitään paistoa, ihan ilmassa kuivuvat!

      Poista
  2. Oi vau, tosi hienoja! Näitä täytyy ehdottomasti askarrella tytön kanssa. Kiitos ideasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tämä oli aika sopivaa vaikeusluokkaa ainakin meidän 3,5-vuotiaalle, että ei muuta kuin kokeilemaan!

      Poista