keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Skansen

Kävimme ystäväperheen kanssa muutama viikko sitten Tukholman risteilyllä. Ensimmäistä kertaa emme menneet Tukholman keskustaan lainkaan, vaan vietimme koko maissa oloajan Skansenilla. Tällä kertaa matkustimme Viking Linella, joka jää sopivasti aivan kävelymatkan päähän lautasta, jolla pääsee kätevästi n. 10 minuutissa Djurgårdenin saarelle jossa Skansen ja mm. Tukholmalaisten Lintsi eli Gröna Lund sijaitsevat.


Meillä kävi tuuri niin sään kuin sen suhteen, että Skansenilla satuttiin juuri tuolloin järjestämään suuret vanhan ajan markkinat. Kaikki työntekijät markkina-alueella olivat pukeutuneet vanhan ajan tyyliin ja ulkona oli erilaisia myyntikojuja, joissa myytiin myös erilaisia vanhan ajan ruokia ja herkkuja.

 
 

Markkinahumusta suuntasimme viime kesänä valmistuneelle Lill Skansenille, jossa on myös sisätiloissa erilaisia eläimiä sekä kone, johon tutistaan luopuvat pystyivät jättämään tuttinsa. Voisi toimiakin vähän vanhemmalle tutin imijälle :) Matkan varrella saivat lapset ajaa myös suloisella autoradalla, joka oli todellinen hitti!

 
 Lill Skansenin sisätilojen jälkeen suunnattiin talon taakse kilipukkeja paijaamaan. Vuohiaitauksen vierestä löytyi myös hurja käärmeliukumäki, josta ainakin meidän poika oli ihan innoissaan. Eläinten ihastelun jälkeen pidettiin pulla/lettutauko. Oli muuten todella hyvät pullat :)
Paljon jäi vielä näkemättäkin, sen verran suuri kokonaisuus tuo Skansen on. Ehdottomasti voin suositella etenkin pienten lasten kanssa matkaaville!


1 kommentti: