sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Pesänrakennusta

Viime aikoina on ollut aika blogille tai millekään muullekaan todella kortilla. Tähän suurimpana syyllisenä taitaa olla tontti. Ostimme siis jokin aikaa sitten tontin, ja nyt onkin sitten tehty hurjaa vertailukierrosta eri talotoimittajien luona sekä mietitty sitä omalle tontille sopivinta kokonaisuutta. Ei todellakaan ihan helppo juttu, etenkin kun puhutaan ruuhka-Suomen minitonteista, joissa on tiukat rakennusoikeusrajoituksensa sun muut. Mutta tällä viikolla saatiin puoli taloa valittua :D Teimme siis kaupat Kastellin kanssa heidän uudesta Verso-mallistaan. Tästä tulee meille yläkerta:


Tuota pohjaa kasvatetaan 90 cm pituussuunnassa ja eteiseen tehdään portaikko kellariin. Tämän kerroksen alle teetämme siis vielä erillisenä urakkana kellarikerroksen, jonka pohjaa eilisiltana piirreltiin. Siellä joutuu hieman tekemään taikoja rakennusneliöiden puutteen vuoksi, mutta periaatteessa ainakin haluaisimme kellarikerroksesta löytyvän tilavan sauna-kylpyhuoneosaston, pienen arkiolkkarin, pari makuuhuonetta (yläikkunoilla), erilliswc ja iso varastotila. Olen oikein tyytyväinen eiliseen piirrusteluun, onneksi mies on taitava miettimään kokonaisuutta ja pyörittelemään numeroita, sillä sitä saa todellakin harrastaa noiden rakennusoikeusasioiden takia. Seuraavaksi täytyisi palkata meille pääsuunnittelija/vastaava mestari ja parille kandidaatille onkin lähtenyt jo viestiä.

Jotta aika ei pääsisi käymään tylsäksi, on ensi kesänä hieman ennen talopaketin saapumista tarkoitus saapua aika paljon pienempi mutta sitäkin tärkeämpi paketti! Täällä ollaan siis kaikin puolin odottavaisin mielin laskemassa kuukausia ensi juhannukseen jolloin pojasta tulee isoveli.

Saattaa tosiaan siis olla, että leipomis- ja juhlasuunnittelu voi tässä hieman vaihtua enemmän tuonne talo- ja sisustussuunnittelupuolelle..

15 kommenttia:

 1. Yritin jo aiemmin kännykällä, mutta ilmeisesti se hävisi bittiavaruuteen? Sori, jos tulee kuitenkin tuplana.

  Mutta siis, todella ihania uutisia! Tuli itsellekin niin onnellinen fiilis teidän puolesta. Kaikkea hyvää molempiin odotuksiin ja tulevan suunnitteluun <3

  VastaaPoista
 2. Kivaa lukea näistä talosuunnitelmista :) Mä toivoisin, että me löydettäisiin valmis koti jostain, mutta ei sekään helppoa.. Koska talon pitäisi olla valmis?

  Toinen paketti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä milloin on valmista, tällä hetkellä projektissa on vielä sen verran isoja kysymysmerkkejä etten tiedä. Mutta toivon mukaan vuoden päästä keväällä!

   Poista
 3. Onnea molemmista! Pienemmän paketin uutisiin törmäsinkin jo toisaalla aiemmin. <3

  Meinaatteko rakentaa itse vai rakennuttaa vai molempia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Rakennutetaan, toi yläkertaa tulee avaimet käteen -periaatteella, ja mahdollinen kellari (tässä on siis niitä kysymysmerkkejä eniten..) rakennutetaan sekin ammattilaisten voimin. Turha kuvitella, että meillä olisi aikaa ja osaamista muuhun kuin apupojan hommiin :D

   Poista
 4. Melko haasteellinen, mutta valtavan hauska ja jännä vuosi teille tulossa!

  Pikkupaketille yhä paljon <3 <3 <3

  VastaaPoista
 5. Niin ihania uutisia! <3

  Sulle on haaste mun blogissa :)

  VastaaPoista
 6. Hei, mitä tuon kellarin tekeminen maksoi suurinpiirtein? Olemme mahd ottamassa pakettihintaan tontti + sama talo, mutta lisänä mietittiin kellarikerrosta vähän samoilla ajatuksilla kuin sinullakin, joten olisi ollut kiva tietää, että missä hinnoissa liikutaan. :)

  VastaaPoista
 7. Hei, mitä tuon kellarin tekeminen maksoi suurinpiirtein? Olemme mahd ottamassa pakettihintaan tontti + sama talo, mutta lisänä mietittiin kellarikerrosta vähän samoilla ajatuksilla kuin sinullakin, joten olisi ollut kiva tietää, että missä hinnoissa liikutaan. :)

  VastaaPoista
 8. Hmm onnistuin sitten tuplakommentissa. :D

  VastaaPoista