maanantai 3. joulukuuta 2012

Birthdays in Barcelona, day 1

Kuten jo aiemmin kerroin, juhlimme isäni oikeaa 50-vuotispäivää koko perheen voimin Barcelonan auringon alla. Ja kyllä se aurinko hellikin mukavasti marraskuun lopun säihin tottunutta suomalaista, parikymmentä lämpöastetta ja aurinkoista säätä joka päivä.

Matkassa olimme torstaista sunnuntaihin ja majoituimme aivan ihanaan ja tilavaan huoneistoon, jonka sijainti osoittautui oikein käteväksi, sillä sieltä käveli mukavasti Park de la Ciutadellaan, Barri Goticin alueelle, satamaan sekä Placa de Catalunyalle.

Ensimmäisenä päivänä kävimme kurkkaamassa Park de la Ciutadellan leikkipuistotarjonnan (löytyihän sieltä kiva puisto!) sekä illalla suunnistimme isän yllätyslahjaa juhlistamaan. Olimme nimittäin etukäteen varanneet yksityisen kokkikoulun, jossa meille opetettiin perinteisten Katalonialaisten ruokalajien, kuten gazpacho-keiton, Tortilla Espanolan, paellan sekä crema Catalanan valmistusta. Kokkauspaikka oli todella viihtyisä ja tunnelmallinen ja työntekijät aivan ihania. Paikalla oli kokki, käytönnön järjestelyistä vastaava henkilö sekä viiniasiantuntija, joka läpi kokkailujen ja syömisen tarjoili paikallisen pientuottajan luomuviinejä.

Koko tilaisuus oli todella onnistunut, ainoa asia mikä oli jo etukäteen jännittänyt, oli ajankohta. Kokkikoulu kesti paikallista aikaa klo kahdeksasta kymmeneen, eli meidän päässämme kello on tunnin enemmän. Poika on tottunut hyvin säännölliseen rytmiin ja menee aina kahdeksan aikoihin nukkumaan, joten ymmärtänette ongelman. Onneksi päiväunetkin venyivät myöhälle iltapäivään matkustamisen vuoksi, ja poika sinnitteli hereillä melkein koko setin ajan. Viimeiseen asti raukka koitti pitää silmiä auki eikä suostunut makuuasentoon rattaissa vaikka olisi nukahtanut jo seisaallenkin. Mitään kiukkukohtauksia ei kuitenkaan järjestetty ja poika jaksoi aivan mahtavasti kokkailla muiden mukana. Olin kyllä niin ylpeä hänestä!
4 kommenttia:

 1. Upea synttärilahja! Mäpäs tiedänkin, kuka saa kokata ja mitä, kun on seuraavat porukkailtamat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltiin kyllä koko porukka tyytyväisiä lahjaan, onneksi myös sankari :) En laskis kyllä mun kokkailutaitojeni varaan kovinkaan paljoa :D

   Poista
 2. Aivan ihana synttärilahja! Ja ihana reipas pieni mies <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkumies todellakin ylitti itsensä, ja oli kyllä muutenkin niin mahtavaa matkaseuraa, että ilolla voi suunnitella seuraavaa reissua!

   Poista