tiistai 12. marraskuuta 2013

Taiteilijaelämää

Nyt kun uuteen kotiin on jo kohonnut väliseinät(!) on suorastaan välttämätöntä alkaa miettiä seinien koristelua, eikö?
Kuvassa näkyy osittain meidän pieni olohuoneemme sekä sen takana lastenhuone :)

Monissa blogeissa olen törmännyt kauniisiin tauluihin ja googlaillutkin mistä sellaisia voisi itselleen löytää. Blogiyhteistyötäkin harrastavan Aava Helsingin kokoelmista jo itse asiassa löysin pari itselle mieluista vedosta. Itse en taiteesta mitään ymmärrä ja huomasinkin kiinnittäväni tauluissa huomiota lähinnä kauniiseen värimaailmaan ja muotoihin. Abstraktit ja modernit taulut miellyttävät silmää enemmän kuin selkeä esittävä taide vaikka muotokuvista yms. onkin helpompi ymmärtää kuinka vaikeita niitä on luoda.

Olinkin jo lähes tilaamassa meille olohuonetta koristamaan taulun mutta kun konsultoin muutamaa ystävää sopivasta hinnasta, joka vedoksesta kannattaisi maksaa, sain aina vastaukseksi "Maalaa itse!" Naureskelin ensin ajatukselle, en nimittäin eläissäni ole maalannut mitään ja muutenkin taiteellinen lahjakkuuteni on, no, sanotaanko erittäin hyvin piiloutunut. Asia jäi kuitenkin pyörimään jonnekin takaraivooni ja kun sitten eräänä päivänä löysin Tigerista 60x60 cm canvaspohjan 6 eurolla päätin, että ei se paljoa maksa kokeilla, mitä itse maalatusta taulusta tulisi.

Mitään selkeää visiota taulun ulkonäöstä ei onneksi ollut muutoin kuin värimaailman osalta (musta-valko-harmaa) eikä liiemmin paineita tekniikoista tai muustakaan kun en kerran ikinä mitään ollut maalannut. Enemmänkin maalausta harrastanut ystäväni suositteli käyttämään akryylivärejä ja selvisikin, että äidiltäni löytyi kaapeistaan (se askartelijan aarrearkku..) metallisävyisiä tehosteakryylivärejä. Sitten ei muuta kuin mustaa ja valkoista väriä ostamaan ja pensselit viuhumaan.

Aloin läiskimään väriä canvakseen luottaen intuitioon. Sen nimittäin itsessäni olen aina tunnistanut, että minulla on kohtuullisen hyvä mielikuvitus. Kouluaikoina ainekirjoitus oli helppoa kun sopiva tarina vaan ilmestyi päähäni ja niin kävi nyt maalamisenkin kohdalla. Alun päämäärätön pensselin heiluttelu muuttui nopeasti määrätietoisemmaksi kun canvakselle alkoi rakentua tarina. Tässä siis lopputulos; "Kohti valoa":



Kameralle oli todella vaikea saada tallentumaan sitä, miltä maalaus luonnossa näyttää. Pinnassa on nimittäin käytetty tehostevärejä, jotka saavat pinnan hohtamaan. Sekoitin joihinkin kohtiin maalin sekaan jopa hieman askarteluhilettä, jolloin valon osuessa tauluun tietyssä kulmassa saattaa nähdä pientä kimaltelua.

Olen yllättävän tyytyväinen lopputulokseen, ehkä juuri siksi ettei mitään niin kovin selkeää visiota alkujaan ollut. Luulen, että taulu saattaa ihan oikeasti päätyä koristamaan tulevaa olohuonettamme.

Saattaa olla, että nyt kun talo alkaa olla koko ajan valmiimmassa muodossa, lisääntyvät myös suunnitelmat sisustuksen suhteen täällä blogissakin.

2 kommenttia:

  1. Kyllä kannatti kokeilla omia kykyjä. Toivottavasti nähdään jossain vaiheessa diy-taidekokoelma...

    VastaaPoista