lauantai 23. marraskuuta 2013

Hopeatoffeiset muffinssit

Huomenna sitä sitten vanhennutaan ihan virallisesti, hui! Mitään suurempaa ikäkriisiä en ole onneksi kokenut mutta kyllähän nämä synttärit ovat eri juttu kuin edelliset ei-tasavuosien vastaavat...

Parempi siis keskittyä vain siihen hauskimpaan osuuteen vanhenemista - juhlimiseen! Olen miettinyt sopivia tarjoiluja kolmikymppisille ja tällä viikolla keksin, että Hopeatoffee-muffinssit voisivat olla juuri oikean värisiä juhlia varten. En ole sellaisia koskaan kuitenkaan tehnyt, joten parempi testata ensin niin maku kuin kuorrutteen pakastettavuuskin. Ei siis muuta kuin kauppaan ostamaan kaksi pussillista Hopeatofeeta - yksi leivontaa, toinen ihan vaan iltaherkuttelua varten, sen verran kova himo pelkkiin karkkeihin tuli tätä reseptiä suunnitellessani.

Hopeatoffeiset muffinssit
12 minimuffinssia ja 9 normaalikokoista

125 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl ruokosokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
reilu 1 dl maitoa
½ pss Hopeatoffee-karkkeja

Kuorrute
1 dl kuohukermaa
½ Hopeatoffee-karkkeja

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Leikkaa mimimuffinsseihin tulevat toffeepalat kahtia. Nosta lusikalla reilusti taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle toffee (normaalikokoisiin kokonainen, minimuffinsseihin puolikas) ja peitä ohuella kerroksella taikinaa. Paista 225 asteessa n. 12 minuuttia.

Laita kerma ja toffeet kattilaan ja keitä sekoittaen kunnes toffeet sulavat. Jatka keittämistä vielä muutama minuutti matalalla lämmöllä. Nosta kattila pois levyltä ja sekoita vielä hetki.

Valuta kuorrutetta muffinsseille lusikan avulla ja lisää halutessasi nonparelleja.




Löysin kaupasta pehmeitä kultakuulia, jotka passaavat juuri mainiosti koristeeksi kun tarkoituksenani on muutenkin koristella pyöreällä konfetilla yms. tarjoilupöytää. Näiden muffinssien ulkonäkö ei ole niin upea kuin mitä pursotuksella koristelluissa olisi, mutta tässä kohtaa painaa vaakakupissa kuitenkin enemmän se, että voin kuorrutuksineen tehdä nämä valmiiksi ja ottaa vain nonparelleja vaille valmiina pakkasesta itse juhlapäivänä.

6 kommenttia:

  1. Onpas herkunnäköistä!! :) Hopeatoffee on niin lapsuuden fiilistelyä, nämä ovat ihan täydellinen herkku vanhemmille yllätyseksi!! :)

    VastaaPoista
  2. Nyt tekee mieli Hopeatoffeeta. Se on niin hyvää! Synttäreitä odotellessa…

    Blogistani löytyy näpertelijä-leipuri-askartelija-taiteilijalle haaste. :)

    VastaaPoista