Koska eletään jo marraskuun puolella koin luvalliseksi tehdä versiostani hieman jouluisen:
Jouluinen Rocky Road
200 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
1,5 dl pähkinäsekoitusta
2 kourallista minivaahtokarkkeja
4 piparkakkua
2 tl kanelia
Sulata suklaa vesihauteessa ja mausta kanelilla. Pilko pähkinät ja piparkakut pieniksi paloiksi. Kaada 1/3 suklaasta leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen astiaan/vuokaan. Kaada suklaan päälle puolet pähkinöistä, vaahtokarkeista ja pipareista. Kaada päälle 1/3 suklaasta ja sen päälle loput täytteestä. Kaada loput suklaat koko komeuden päälle. Annan jähmettyä jääkapissa ainakin 2 tuntia. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Palat kannattaa säilyttää jääkaapissa.
Kävi niin harmillisesti, että ihan kaikki palat eivät mahtuneet taitelemaani rasiaa. Jonkun oli siis pakko syödä ylimääräiset pois. Ja voin kertoa ettei siinä kestänyt kauaa...
Kuulostaa herkulliselta, pitää napata resepti talteen :)
VastaaPoistaJoo tämä oli helppo toteuttaa ja takuuherkullinen makean ystävälle :)
VastaaPoistaNäitähän mä teenkin meidän Himos-jouluksi! Hyvä idis toi piparkakku. Yksi joulusuklaalevy on jo tuhottu allekirjoittaneen toimesta, joten tuskin näistäkään kaikki Himokselle asti pääsevät...
VastaaPoistaMeilläkin ois liian pieniä vaatteita! ;D
VastaaPoista