keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Pipariksi meni!

Täällä on leivottu piparkakkuja monessa muodossa! Taikinan tein Hellapoliisin reseptillä käyttäen piparkakkumaustetta. Ensi kerralla taidan kyllä laittaa mausteet erikseen, tuossa valmiissa mausteessa oli ehkä hieman liian appelsiininen maku (pomeranssin kuori?). Puolet taikinasta käytettiin ihan perinteisten pipareiden leivontaan...

 


Vajaa puolikas meni elämäni ensimmäisen piparkakkutalon materiaaleihin. Yllättävän kelvollinen lopputulos ottaen huomioon pienten apulaisten osuuden ja sen, että mies oli tapahtuman aikaan raksalla ja minä yksin lasten kanssa ;)




Kolmas kokeilu oli oikeastaan se kaikista herkullisin. Taikinaa oli jääkaapissa vielä pieni pala ja päätin pyöritellä pieniää piparipalloja siitä. Pallerot saivat olla n. 5 minuuttia uunissa niin, että niihin jäi vielä pehmeä ja aavistuksen raaka koostumus. Valmiit pallerot kuorrutin vielä maitosuklaalla. Onneksi sain muutaman palleron laitettua lahjapussukkaan, koska loput hävisivät mystisesti jääkaapista alta aikayksikön. Syytän kotitonttuamme Tonttu Toheloa.

 
 

2 kommenttia:

  1. Nuo pehmeät keksit ovatkin hyvä idea! Ensi vuonna sitten...

    Kiva idea nuo neliönmalliset karkit (mitä ne on?) piparkakkutalon katossa! Me teimme myös pari taloa. http://kotivalossa.blogspot.fi/2013/12/piparkakkumokkielamaa-14-luukku.html . Minulla meinasi tulla vähän kiire, kun E lätki karkkeja niin hirveää tahtia, että minun koristeltavat meinasivat jäädä vallan ilman! :D Onneks mies oli kotona liimausvaiheessa, en varmaan olisi selvinnyt siitä muuten ja palovammoja olisi ainakin syntynyt... Leppoisaa joulunodotusta! :)

    VastaaPoista
  2. Ihana piparkakkutalo!!! Täällä leivottu hannatätimäisesti pipareita ja ne on kyllä ihan parhaita niin!! :)

    VastaaPoista