Kokeiluvuorossa olivat pitkästä aikaa mustikkamuffinssit, joiden päälle tein marenkihuiput. Tein sekä suurempia että pienempiä muffinsseja, sillä kokemukseni mukaan äkkimakeat muffinssit ovat suuressa koossa monelle liikaa, varsinkin jos tarjolla on paljon muutakin.
Mustikkamuffinssien ohje oli vanha omasta reseptikirjasta kaivettu:
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl sulatettua voita
1,5 dl mustikoita
2 dl vehänjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää voisula. Yhdistä leivinjauhe ja jauhot ja lisää munavaahtoon. Lisää mustikat varovasti taikinaan. Nostele taikina vuokiin ja paista 200 asteessa n. 15 min.
Marenkihuiput
3 valkuaista
1 dl tomusokeria
1 dl sokeria
tippa elintarvikeväriä
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut sokerit joukkoon pienissä erissä kunnes vaahto on kovaa. Pursota vaahto muffinsien päälle. Paista alatasolla 150 asteessa n. 8 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti