maanantai 20. kesäkuuta 2011

Täydellisen toffeen metsästys Sain tässä yksi päivä päähäni, että haluan tehdä itse toffeeta. Sitä on tullut viimeksi tehtyä joskus lapsena äidin opastuksella, ja muistot ihanan tahmeasta toffeesta ovat jääneet makeiksi muistoiksi. Surffailin ohjeita eri keskustelupalstoilta, ja ensimmäisenä kokeiluun lähti tällainen yksinkertainen resepti:

3 rkl voita
3 rkl maitoa
3 rkl siirappia
1 rkl kaakojauhetta
3 rkl sokeria 

Sekoita ainekset ja kiehauta teflon-kattilassa välillä sekoittaen 5-10 min, kunnes toffee on "puuromaista" paksua. Kumoa leivinpaperin päälle tai pieniin karkkivuokiin jäähtymään esim. jääkaappiin.

Ensimmäisen erän kanssa kävi sellainen moka, että helpompaakin helpommasta ohjeesta huolimatta jäi pöydälle nostettu voi laittamatta kattilaan :D Maku oli tästä huolimatta ihan hyvä. Seuraavaan erään päätin kuitenkin olla laittamatta kaakaojauhetta ja nyt muistin jopa voin. Lopputulos oli parempi, lieneekö syy sitten kaakaojauheen puutteessa vai voissa, veikkaan jälkimmäistä.


Seuraavaksi voisin kokeilla pehmeän toffeen valmistusta ja fudgea.

1 kommentti:

  1. Nyt alkoi tehdä mieli toffeeta! Olen joskus pienenä veljeni kanssa tehnyt toffeeta itse, joten heti tuli lapsuus mieleen. :) Pitäisi ehkä tehdä ja viedä veljelle pala, se oli silloin hänen herkkuaan!

    VastaaPoista