perjantai 25. maaliskuuta 2011

Leivontajuhlat

Olin ihan myyty, kun ensi kertaa bongasin jossain blogissa idean leivontasynttäreistä! Mikä ihana idea, ja suurempia ohjelmanumeroitakaan ei tarvita, kun valitaan leivonnaisia/ruokia, joiden tekovaiheisiin lapset itse voivat osallistua. Lihapullien pyörittelyä, keksien painelua muotilla taikinasta, keksien ja muffinsien koristelua... Ja tietenkin taikinan ja koristeiden maistelua! Muut syötävät on tietenkin helpointa olla jo valmiina, mutta joku/jotkut ruokalajit voitaisiin tehdä ja viimeistellä porukalla. Vaatii tietenkin tarpeeksi pienen määrän juhlijoita ja tarpeeksi tilaa keittiössä.

Innokas ompelija voisi ommella yksivärisestä kankaasta essut juhlijoille (esim. täällä yksinkertainen ohje), ja riippuen hieman juhlaväen iästä vioisi jokainen koristella omansa kuten haluaa. Vaihtoehtoisesti niihin voisi etukäteen kirjoittaa lasten nimet. Samoin kokkihattuja voi tehdä itse ja nekin voi tietenkin koristella oman makunsa mukaan.






4 kommenttia:

  1. Ihana idea taas! Ajattelin sua tänään, kun kävin tuossa meidän lähellä Ilmapallokeskuksen Juhlamaailmassa.. Voi luoja, siellä oli niin paljon juhlatavaraa :D Mutta täytyy sanoa, että monet itsetehdyt jutut on paljon tyylikkäämpiä!

    VastaaPoista
  2. Päivi: Mä itse asiassa just perjantaina täyttelin sinne synttäripallotilausta :) On siellä vaikka mitä! Osa tyylikkäitä, osa vähän vähemmän tyylikkäitä...

    VastaaPoista
  3. Ihana idis! Pidetään korvan takana vielä pari vuotta ;D

    VastaaPoista
  4. en tiedä oletko löytänyt: http://onecharmingparty.com/2012/05/31/sweet-designs-by-amy-atlas/

    VastaaPoista