Sitruunaiset valkosuklaacookiet
n. 50 kpl
7 dl vehnäjauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
340 g voita, huoneenlämpöistä
1 1/5 dl fariinisokeria
1,5 dl ruokosokeria
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 luomusitruunan mehu
1 luomuitruunan kuori raastettua
460 g valkosuklaata
100 g saksanpähkinöitä
1. Lämmitä uuni 190 C. Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi veitsellä. Pese sitruuna ja raasta kuori, purista myös mehu.
2. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja suola kulhossa, laita sivuun. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi. Lisää kananmunat ja sitruunamehu, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Lisää jauhot vähitellen ja sekoita lastalla tasaiseksi. Lisää myös sitruunankuori sekä rouhittu suklaa ja pähkinät. Ota lusikalla kekoja taikinasta (n. 1 rkl) ja laita pellille, jätä n. 5 cm keksien väliin.4. Paista keskellä uunia 10-12 minuuttia kunnes keksin pinta ei enää kiillä ja reunat ovat saaneet hieman väriä.
Omaa kuvaa ei valitettavasti vielä löydy mutta maistettu cookieita on ja voin suositella. Sitruunan maku tuli ihanan selvästi esiin ja tasapainotti valkosuklaan makeutta.
Kiitos ohjeesta, ja kiva kun postasit pitkästä aikaa! :) Kuulostaa herkulliselta.
VastaaPoistaKiva kun kävit! Pitäisi tosiaan hieman aktivoitua postaustesi suhteen :)
Poista