Munaton ja maidoton suklaakakku
Pohja:
150 g gluteenittomia Digestive-keksejä (tai ihan tavallisia Digestivejä)
75 g maidotonta Keiju-margariinia (70 %) (tai voita)
¼ dl ruokosokeria
Täyte:
6 dl gogreen -kasvispohjaista vispiä (20 %) (tai kuohukermaa)
½ dl ruokosokeria
350 g tummaa suklaata (Brunberg)
Koristelu:
suklaarouhetta
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija
Murenna keksit monitoimikoneella tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja sekoita keksit ja ruokosokeri joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.
Vaahdota vispi kuohkeaksi (huom: vispin tulee olla jääkaappikylmää ennen vaahdotusta!). Sekoita joukkoon ruokosokeri. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) välillä sekoitellen. Lisää suklaasula vispivaahtoon ja vatkaa tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Tasoita reunat lastalla tai palettiveitsellä. Koristele suklaarouheella.
Itse asiassa sovelsin reseptiä parissa kohtaa. Kaupasta ei löytynyt Go green -vispikermaa, joten käytin Oatlyn vispattavaa vaniljakastiketta. Toinen sovellus tuli siinä kohtaa, kun päätin tehdä vain kakun vain puolilla aineksilla koska syöjiä oli niin vähän. Pienin irtopohjavuokani on 24 cm, ja siihen tehtynä kakku olisi ollut ihan onneton lättänä. Teinkin sitten niin, että teippasin reunakalvon suoraan ruokalautaselle sopivan kokoiseksi ympyräksi, laitoin pohjalle leivinpaperin, ja kokosin kakun suoraan siihen. Reunakalvot pitivät täydellisesti, joten tuota kikkaa aion käyttää jatkossakin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti