torstai 23. kesäkuuta 2011

Juhannusherkku

Juhannus lähestyy sateisessa säässä. Ei oikeastaan yhtään haittaa, vaikka tänä vuonna vietämmekin pitkästä aikaa kaupunkijuhannusta, sen verran onnetonta säätä on luvattu seuraavillekin päiville. Huomenna menemme kuitenkin grillaamaan ystäviemme luokse, parasta juhannuksessa (kuten monessa muussakin juhlassa) on kuitenkin syöminen :D Lupasin vastata jälkiruokapuolesta, ja koska nyt on raparperisesonki parhaimmillaan, tuntuu luonnolliselta valita jku raparperiherkku. Tällaista Kotilieden reseptiä ajattelin testata.

Herkullinen raparperipiirakka

150g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 kpl muna
0,5 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

täyte:
5 dl raparperipaloja (tai niin, että pohja peittyy)
0,5 dl sokeria
2 kpl munaa
200 g vaniljatuorejuustoa

1. Huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekaan muna ja vesi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
2. Levitä taikina vuokaan (n.28 cm), ripottele pohjan päälle raparperit ja sen jälkeen sokeri. Sekoittimella munat ja tuorejuusto sekaisin. Kaada seos raparperien päälle.
3. Uuniin 200 astetta, hieman reilu 30minuuttia.

Itseltäni ei tosin löydy nyt kuin maustamatonta Philadelphiaa, joten laitan lusikallisen vaniljasokeria täytteeseen antamaan vaniljan makua.

Oikein hyvää juhannusta kaikille!

1 kommentti:

  1. Työkaverit kehuivat tuon saman ohjeen maasta taivaisiin ja yksi toi töihin maistiaisiakin. Pakko myöntää, oli kyllä harvinaisen hyvää raparperipiirakkaa! :)

    VastaaPoista