Koska pipareissa parasta on taikina:
Piparitaikinatryffelit
1 dl tummaa siirappia
1 dl fariinisokeria
75 g margariinia/voita
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1 rkl piparkakkumaustetta
0,5 dl kuohukermaa
0,5 dl vettä
4 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
Kuorrutus:
Maito/tummaa suklaata oman maun mukaan
1. Sulata kattilassa siirappi, sokeri ja margariini. Lisää piparkakkumauste ja anna kiehahtaa. Jätä taikina maustumaan miedolle lämmölle noin viideksi minuutiksi, välillä sekoitellen.
2. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lisää sitten joukkoon kerma-vesiseos. Sekoita jauhot nesteeseen muutamassa erässä.
3. Anna taikinan maustua kylmässä yön yli. Seuraavana päivänä pyörittele palloiksi. Laita taikinapallot hetkeksi takaisin jääkaappiin.
4. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Pyörittele taikinapallot suklaassa ja laita ne leivinpaperin karkkivuokiin jähmettymään. Siirrä tryffelit hetkeksi jääkaappiin, kunnes suklaa on kunnolla jähmettynyt.
5. Säilytä valmiit tryffelit jääkaapissa.
Makoisaa joulua!
Hyvää joulua koko perheelle! :)
VastaaPoista