lauantai 14. syyskuuta 2013

Baileys-juustokakku

Viime viikolla sain kunnian tehdä ystäväni synttärikakun. Toiveena oli ainoastaan, että kakku olisi juustokakku. Pitkän pohdinnan tuloksena päädyin tekemään Baileys-juustokakun, tuon jokaisesta leivontablogista löytyvän klassikon. Monia variaatioita löytyy, mutta omani tein Kinuskikissan ohjeella (lukuunottamatta reunoja ja koristeita):

Baileys-juustokakku

Pohja
200 g kaurakeksejä
100 g margariinia


Täyte
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä. Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.
Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.

Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia. Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Koristeluksi sirottelin sulaa maitosuklaata teelusikalla sekä sulatin maito- ja valkoista suklaata ja höyläsin suikaleita kakun päälle.



Baileys maistui juuri sopivasti, ainoastaan kakun rakenne jäi jostain syystä hieman liian löysäksi. Onneksi se ei kuitenkaan vaikuttanut makuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti