Kuivat aineet
3 dl | vehnäjauhoja |
4/5 dl | sokeroimatonta kaakaojauhetta |
1/2 dl | maissitärkkelystä |
1 1/2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | ruokasoodaa |
1 tl | vaniljajauhe |
1/2 tl | suolaa |
Nestemäiset aineet
2 dl | Valio täysmaitoa |
2 tl | juoksevaa hunajaa |
Muut aineet
125 g | Valio suolaton voi |
1 1/2 dl | sokeria |
1 dl | ruokosokeria |
1 kpl | kananmuna |
Täyte
3 dl | sokeria |
3 kpl | kananmunan valkuaista |
1 tl | vaniljasokeria |
1 tl | sitruunamehua |
1 ripaus | suolaa |
Suklaakeksien valmistus
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi kaakaojauhe siivilän läpi kuivien aineiden joukkoon.
Sekoita nestemäiset aineet keskenään omaan astiaan.
Sekoita omassa kulhossa pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa
sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää kananmuna ja sekoita
vatkaimella.
Lisää voi-sokeri-kananmunamassan joukkoon puolet kuivista aineista koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen.
Lisää nestemäiset aineet ja lopulta loput kuivista aineista. Sekoita nopeasti.
Pursota tai nosta lusikalla samankokoisia kasoja leivinpaperilla
vuoratulle pellille. Jätä hieman tilaa reunoille sillä taikina lähtee
leviämään.
Paista n. 12 minuuttia uunin keskiosassa 180 asteessa. Anna jäähtyä.
Täytteen valmistus
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Aseta kattilan päälle metallinen kulho.
Laita kulhoon sokerit, valkuaiset, sitruunamehu ja suola.
Sekoita sähkövatkaimella n. 7 minuuttia pikkuhiljaa nostamalla vatkaimen nopeutta.
Täyttäminen
Aseta keksi pohja ylöspäin ja pursota täytettä pursottimella tai levitä veitsellä. Nosta toinen keksi kanneksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti