keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Parasta omenasta

Kävimme noutamassa oman osamme vanhempieni omenapuiden sadosta ja vaikka omenat ovat ihan sellaisenaankin hyviä, on kaura-omenapaistos kuitenkin kiistattomasti parasta mitä omenasta saa :) Oli siis helppoa päättää jälkkäri kun viikonloppuna saimme vieraita.

Omena-kaurapaistos

4 annosta
 
6 omenaa siemenkodat poistettuina ja paloiteltuina
2 tl kanelia
1/4 dl siirappia 
1/4 dl ruokokidesokeria 

Kaurakuorrute:
100 g margariinia
1 dl ruokokidesokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria


Laita paloitellut omenat uunivuokaan. Ripottele pinnalle kaneli, sokeri ja siirappi. Sekoita margariini, sokeri, kaurahiutaleet ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi ja levitä omenapalojen päälle. Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla, kunnes pinta saa hieman väriä. 

 

2 kommenttia:

  1. Arvaapa, mitä tarjoan tänään itselleni ja neulomisopettajalleni... Nam!

    VastaaPoista
  2. Kun ehdit, käypä kurkkaamassa antamani haaste. Tartu siihen, jos ehdit ja haluat. :)

    VastaaPoista