tiistai 4. syyskuuta 2012

Wine tasting

Harvemmin taitaa olla varsinkaan naisten kohdalla niin, että he harmittelisivat sitä, että täyttävät vasta 29 vuotta, eivätkä 30 vuotta. Näin on kuitenkin omalla kohdallani, ja vain siksi, että haluaisin järjestää kunnon juhlat jo tänä syksynä enkä vasta vuoden päästä :D Ideoita on paljonkin , paljolti riippuen siitä, juhlitaanko vain lähikaveripiirin kesken vai isommalla porukalla. Mikäli päätyisin ensimmäiseen vaihtoehtoon, voisi tämä olla hauska tapa aloittaa ilta kotosalla, ja jatkaa vaikka myöhemmin syömään ulos ja tanssimaan.

Eli, viininmaistajaiset. Minä tai ystävämme emme ole todellakaan mitään viini-asiantuntijoita, mutta tunnistamme kyllä hyvän viinin kun sellaista maistamme. Voisi valita esim. 4-5 erilaista punaviiniä, joita sokkona maisteltaisiin ja arvioitaisiin pilke silmäkulmassa tehdyille arviointilomakkeille. Lomakkeella voisi olla kohtia, joihin täytettäisiin kommentit joka viinistä tyyliin "Tämä viini maistui:", "Ostaisitko tätä viiniä itse?", "Mihin tilanteeseen tämä viini sopisi parhaiten?" jne.
Voisin kuvitella, että vastauksista ja niiden vertailusta voi tulla ihan hauskaa, etenkin muutaman viinilasin maistamisen jälkeen ;) Ei siis todennäköisesti kannata valita maisteluun liian montaa viiniä, ellei sitten halua suorittaa maistelua oikeaoppisesti sylkäisemällä viinit pois (tämä ei todellakaan ole vaihtoehto meidän tapauksessamme) koska liian monen lasin jälkeen makunystyrät tuskin enää havaitsevat suurtakaan eroa viinien välillä...





Viinien kanssa maistuisivat parhaiten erilaiset juustot, hedelmät ja crostinit/suolakeksit.


3 kommenttia:

  1. Joo! Ääni varjokolmekymppisille! Itse pidin myös varjokemut ja se on ihan mahtava konsepti.

    VastaaPoista
  2. Minäkin ehdotan, että pidä tänä vuonna 29-vuotissynttärit wine tastingin muodossa lähipiirin kesken ja ensi vuonna isot kolmekymppiset huomattavasti laajemman porukan kanssa - kaikenlaiset leidit mukaan kutsuttuina... ;D

    VastaaPoista
  3. Täällä on kyllä niin mahtavia ideoita aina! Minä tulin ehdottomaan samaa kuin edelliset, you can have your cake and eat it too! Juhlia ei ole koskaan liikaa, joten nämä tänä vuonna ja ensi vuonna vielä isommat juhlat.

    Blogissani on sinulle haaste, toivottavasti pystyt osallistumaan!

    VastaaPoista