Luin viime viikolla Pirkan Ruoka-lehdestä heidän järjestämästään cupcake-kisasta, ja tottakai minunkin oli kannettava korteni kekoon!
Kisaan päätyi viime kesäisillä Sitruunaisilla synttäreillä tarjoiltuja kuppikakkuja:
Sitruunaiset kesäcupcaket
Taikina:
100g voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 prk Valio sitruunarahkaa
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Täyte:
Lemon Curd-tahnaa
Koristeluun:
2 dl vispikermaa
100 g sitruunatuorejuustoa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
keltaistaelintarvikeväriä
1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
2. Vatkaa (mieluiten huoneenlämpöinen) kananmuna joukkoon.
3. Lisää sitruunarahka ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
4. Jaa taikina muffinssivuokiin siten, että ne täyttyvät puoliväliin saakka.
5. Laita taikinan päälle lusikallinen lemon curdia. Sen jälkeen lusikoi hieman lisää taikinaa päällimmäiseksi siten, että vuokiin jää hieman kohoamisvaraa. Parhaan tuloksen saat laittamalla paperivuoat
muffinssivuokaan, jolloin ne eivät leviä.
6. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia kunnes muffinssit ovat kauniin kullanruskeita.
7. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe. Lisää halutessasi väriä.
8. Laita seos pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden muffinssien päälle.
Cupcaket maistuvat parhaalta samana päivänä auringonpaisteessa nautittuna!
Pidän peukut pystyssä kisamenestykselle!
VastaaPoista