Kuva Googlen kuvahausta
Huomiset sitruunasynttärit lähestyvät :) Olen tässä viikon mittaan tehnyt päiväuniaikaan leipomukset valmiiksi. Alkuviikosta valmistui pari satsia macaronseja, vihreitä, jotka täytän viikunahillolla sekä keltaisia, jotka täytän lemon curd:lla. Keltaisia marenkeja olen myös tehnyt, ja pitkän pähkäilyn tuloksena päätin olla tekemättä kakkua, vaan kuppikakkuja sen sijaan. Äsken valmistui erä muunneltua Confetin ohjetta käyttäen tehtyjä sitruunakuppikakkuja:
Taikina:
- 100g margariinia tai voita
- 1,5 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 prk sitruunarahkaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
Täyte:
- Lemon Curd-tahnaa
Koristeluun:
- 2 dl vispikermaa
- 100 g Philadelphia tuorejuustoa
- 2 rkl vaniljakreemijauhetta
- keltaista pastaväriä
Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa kananmuna joukkoon.
Lisää sitruunarahka ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Jaa taikina muffinivuokiin, ja laita kerrosten väliin lusikallinen lemon curdia. Paista noin 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Vatkaa täytteen ainekset keskenään, ja lisää halutessasi väriä. Laita seos pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden muffinssien päälle.
Vatkaa täytteen ainekset keskenään, ja lisää halutessasi väriä. Laita seos pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden muffinssien päälle.
Mulla on muuten ihanan sitruunapiirakan ohje, joka on maailman helpoin tehdä. Vinkkaa, jos kiinnostaa. Mun mielestä sitruunaleivonnaiset on muutenkin tosi hyviä, oon aina tykännyt siitä kivasta kirpeydestä, nams!
VastaaPoista