perjantai 1. heinäkuuta 2011

Ihanan kirpeää

Kuva Googlen kuvahausta

Huomiset sitruunasynttärit lähestyvät :) Olen tässä viikon mittaan tehnyt päiväuniaikaan leipomukset valmiiksi. Alkuviikosta valmistui pari satsia macaronseja, vihreitä, jotka täytän viikunahillolla sekä keltaisia, jotka täytän lemon curd:lla. Keltaisia marenkeja olen myös tehnyt, ja pitkän pähkäilyn tuloksena päätin olla tekemättä kakkua, vaan kuppikakkuja sen sijaan. Äsken valmistui erä muunneltua Confetin ohjetta käyttäen tehtyjä sitruunakuppikakkuja:

Taikina:

  • 100g margariinia tai voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 prk sitruunarahkaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • Lemon Curd-tahnaa

Koristeluun:

  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g Philadelphia tuorejuustoa
  • 2 rkl vaniljakreemijauhetta
  • keltaista pastaväriä

Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa kananmuna joukkoon.

Lisää sitruunarahka ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Jaa taikina muffinivuokiin, ja laita kerrosten väliin lusikallinen lemon curdia. Paista noin 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Vatkaa täytteen ainekset keskenään, ja lisää halutessasi väriä. Laita seos pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden muffinssien päälle.

Muitakin pikku koristeluun liittyviä valmisteluja on jo tehtynä, mutta kerrotaan niistä lisää sitten kuvien kera kun juhlat on juhlittu.

1 kommentti:

  1. Mulla on muuten ihanan sitruunapiirakan ohje, joka on maailman helpoin tehdä. Vinkkaa, jos kiinnostaa. Mun mielestä sitruunaleivonnaiset on muutenkin tosi hyviä, oon aina tykännyt siitä kivasta kirpeydestä, nams!

    VastaaPoista