perjantai 1. huhtikuuta 2011

Mmmm... Marenkia

Mummollani on keliakia, ja näin ollen sukulaissyntymäpäiville täytyy osan tarjoiluista olla gluteenittomia. Marengit/marenkileivonnaiset ovat yksiä suosikeistani. Niinpä marengit olivat helppo valinta gluteenittomiksi pikkuleiviksi. Kaapista löytyi myös Marianne crush pussi, jota en ole vielä koskaan käyttänyt leivonnassa, joten lisäsin marenkeihin myös sitä.
3 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl omenaviinietikkaa
1 dl Marianne crush:a
(elintarvikeväriä)

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen sekä etikka vatkaamista koko ajan jatkaen. Lisää tippa elintarvikeväriä halutessasi. Lopuksi kääntele varovasti Marianne crush vaahdon joukkoon
Pursota pieniksi ruusukkeiksi uunipellille leivinpaperin päälle. Paista miedossa 100-120 asteen lämmössä uunissa noin 1 tunti, uunista riippuen, kunnes marengit ovat kuivia ja kevyitä.

4 kommenttia:

  1. Nämähän siis sopisivat meillekin.. Todellista päänvaivaa tuottaa pikkuneidin tuleva 2-vuotiskakku. Mä en ole ikinä leiponut gluteenitonta kakkua ja koko projekti kauhistuttaa, nimittäin gluteenittoman leivänkin leipominen on aikamoinen projekti, jota sain harjoitella useamman kerran.

    Ideoita?

    VastaaPoista
  2. MrsJ: Joo marengit menisi hyvin teillekin tosiaan! Mun äidillä on hyvä gluteenittoman kakkupohjan ohje, voin kysyä sitä jos haluat.

    VastaaPoista
  3. Meinasitko sä tehdä synttäreille kolmioleipiä? Vai muistankohan oikein.. Multa puuttuu joku suolainen tarjottava ja mietin leipiä.. Onko sulla jokin herkullinen täyteresepti? :)

    VastaaPoista
  4. Joo kysy mielellään, sen verran hukassa täällä ollaan!

    Kiitos!

    VastaaPoista